RIDSKOLAN

En kväll i stallet

Bilen parkeras på stallplan, cyklar/mopeder ställer vi på den avlånga gräsplätten vid den röda längan. Sedan går du in i stallet & till vänster finns anslagstavlor där på whiteboarden står det vilken häst du ska rida & vad ni kommer träna på under lektionen. Sedan går du in i sadelkammaren som är precis bakom anslagstavlorna. Här inne hittar du borstar, sadel & träns till din häst, namnet står tydligt. Det fina med YRK är att vi även lånar ut hjälm, säkerhetsväst, skor & spö om du inte äger egen utrustning. Så prova ut det som passar dig & har du funderingar kring detta så fråga gärna. Sedan går du till din häst box, du binder upp hästen med ett grimskaft(säkerhetsknut) & börjar borsta, rykta & kratsa hovarna. Tränsa & sadla. Känner du dig osäker så ta hjälp av ridläraren eller en stallkompis!

Sedan går ni ner tillsammans till ridhuset eller paddocken (utebanan) & ridläraren guidar dig genom en härlig lektion. Tänk på att alltid hålla avstånd till de andra hästarna, detta gäller både när du leder eller rider din häst.

När lektionen är slut kanske någon annan ska ta över din häst eller så får du ta upp den & göra iordning den i stallet. Du tvättar bettet & putsar tränset. Hänger tillbaka allt & lämnar ev. lånekläder. Gå gärna ner & titta på fler lektioner man lär sig mycket av att stå vid sidan av! Dessutom så är snacket med stallkompisarna en stor del av varför det är så roligt att rida & vara en del av en verksamhet.

Kanske känner du en lust till att hjälpa till eller ingå i en arbetsgrupp. I ideella föreningar finns alltid massor som behöver göras så varför inte välja något som passar dig. Baka, stå i cafet, byggprojekt, hästhantering, tävlingsfunktionär osv. Vi har ofta väldigt kul samtidigt som man känner att man kan bidra till att vår fina ridklubb hålls levande. Tveka inte att höra av dig om du vill bidra med arbetsglädje!

Stallet är öppet för alla

Även om du själv inte rider lektion så är du alltid hjärligt välkommen till Ydre Ridklubb. På vår fina läktare sitter du säkert & vid kallare väder får man även låna både sittdyna & filt. Vårt cafe som även den är belägen på läktaren är uppvärmningsbar & ibland passar vi på att sälja fika.  Tiderna för ordinarie lektioner ser du här ovan men vi har även privatlektioner med gäst-tränare samt specialkurser, de är ofta riktigt intressanta att titta på! Dessutom arrangerar vi julshower, tävlingar & jippon!

Vi är en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet - vi jobbar alltid med säkerheten i fokus och samarbetar med SISU. Vi erbjuder goda möjligheter till varierad ridskoleridning/egen träning på olika nivåer:

Läs mer om vår värdegrund och mål: Ydre Ridklubbs riktlinjer

Har du tankar eller funderingar kring detta så går det givetvis bra att maila ydreridklubb@gmail.com